Werkwijze


Op het moment dat de afspraak wordt gemaakt, zal ik vragen wat er aan de hand is met de vacht en maken we een afspraak voor in de trimsalon.

Als de kat bij mij in de trimsalon komt, is het fijn als er een eigen dekentje mee komt en het mooist is het als de eigenaar erbij blijft.

De kat zal rustiger blijven als de eigen geur aanwezig is en kan dan op het eigen dekentje behandeld worden en is vaak meer op zijn gemak met zijn/haar vertrouwde baasje, die dan bij de lastige plekjes soms ook even een handje kan helpen.

Zodra ik de kat op tafel heb, probeer ik de kat op zijn gemak te stellen en  kijk ik ondertussen naar de conditie van de vacht.

Is de vacht goed te kammen of juist erg in de klit of vervilt?

Afhankelijk van dit vachtonderzoek zal de behandeling bepaald worden.

Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met de eigenaar.

Het uiteindelijke doel is een gezonde vacht, die goed te onderhouden is.

Zodra de kat weer een vacht heeft, die klitvrij is , is het voor uzelf makkelijker om de vacht bij te houden.

Mocht de vacht na enige tijd weer klitten krijgen of een andere behandeling nodig heeft, bent u weer van harte welkom voor een vervolgbehandeling of 'onderhoudsbeurt'

Onder het kopje behandelingen kunt u zien welke behandelingen er mogelijk zijn.

Na een behandeling kan een kat het nodig hebben om even tot rust te komen.

Als u meer katten heeft, is het verstandig de behandelde kat thuis  even apart te houden.

De kat kan namelijk anders ruiken of er anders uit zien, waardoor de andere dieren hem of haar misschien niet gelijk zullen herkennen.

Door de kat even apart te houden, geeft u het de tijd , om de eigen geur weer terug te krijgen .oe ik alleen in de omgeving van Heerhugowaard, tot ongeveer een kwartier rijden vanaf het adres van de trimsalon